Gå til indhold
Thomas Axelsen er udpeget i den nyoprettede stilling som digitaliseringschef hos Lindab. I stillingen skal han være med til at drive virksomhedens digitale udvikling.
Thomas Axelsen er udpeget i den nyoprettede stilling som digitaliseringschef hos Lindab. I stillingen skal han være med til at drive virksomhedens digitale udvikling.

Pressemeddelelse -

Ny digitaliseringschef skal styrke fremtidig vækst i Lindab

For at styrke virksomheden til fremtidig vækst og indfri digitaliseringens store potentiale har Lindab oprettet en ny stilling som digitaliseringschef. Thomas Axelsen er udpeget til stillingen, hvor han skal sikre, at Lindab er med forrest i fremtidens digitaliserede byggebranche.

Fra showroom med virtual reality, smartphone apps til beregning af tagrender eller porte og måling af luftstrømme ved hjælp af ultralyd. Hos leverandøren til byggeriet Lindab er digitalisering ikke et fremmedord. I virksomheden har man oplevet en stigende interessere fra kunder og samarbejdspartnere for de digitale løsninger. Derfor har Lindab nu udpeget en digitaliseringschef, der skal sikre, at virksomheden også fremover er rustet til at indfri digitaliseringens store potentiale.

”I Lindab ønsker vi at forenkle byggeriet, og der spiller digitaliseringen en vigtig rolle. Med udpegelsen af Thomas Axelsen som digitaliseringschef tager vi et vigtigt skridt mod at blive mere digitale og styrke virksomheden til fremtidig vækst. Vi ser et kæmpe potentiale for værdiskabelse for os selv og vores kunder,” siger Mette Brøndum, administrerende direktør i Lindab A/S.

Med en placering i direktionen sender man hos Lindab et klart signal om, at udviklingen i en mere digital retning har betydning for virksomheden.

Indgående kendskab til organisationen skaber nødvendig tillid

Thomas Axelsen har de seneste 21 år været hos Lindab først som IT-supporter og siden IT-chef. Nu er han udpeget til at være manden, der skal sikre, at virksomhedens digitale udvikling følger den strategiske retning. Ifølge Thomas Axelsen er det indgående kendskab til Lindab en absolut fordel i arbejdet med at udvikle organisationen. Det kræver nemlig tillid for at lykkes.

”Det er ikke min rolle at være alle steder og vurdere, hvad jeg synes er smart, fordi jeg er digitaliseringschef. Det er min rolle at udfordre den vante tankegang, så hele organisationen flytter sig og får en mere digital mentalitet. Det gør jeg ved at praktisere kærlig provokation, hvor jeg spørger ind, lytter og stædigt udfordrer mine kollegaer til at se nye muligheder. Det er kun muligt, hvis man har tillid til hinanden,” siger Thomas Axelsen.

Lindab har stor fokus på udvikling af digitale værktøjer, såsom konfiguratorer, regnestokke og dimensioneringværktøjer. Vi ved at kundens tid er dyrebar, derfor tilbyder Lindab forskellige intelligente it-værktøjer, som gør kundernes hverdag lettere.

Digitaliseringens mange niveauer

Fra automatisering af manuelle arbejdsgange og rutiner til bedre anvendelse af data og optimering af salgsarbejdet. Digitaliseringen foregår på mange niveauer, og derfor har man hos Lindab ingen ambitioner om at processen afsluttes foreløbig. Tværtimod. Ifølge Thomas Axelsen betragter man arbejdet med at digitalisere som en løbende proces på lige fod med eksempelvis optimering af produktionen.

”Digitalisering handler om at hjælpe organisationen med at finde og bruge relevante nye redskaber og opkvalificere afdelingerne til at have en mere digital mentalitet. Uanset om man vil erstatte faxen med en e-mail eller have kollegerne til at tænke mere digitalt, er det en ændring i adfærd, og det kræver en høj grad af forandringsledelse og involvering. Man skal sætte sig ned ved siden af folk og forklare og lytte. Når først man gør det, så har de fleste også selv input til, hvordan ting kan gøres smartere,” siger Thomas Axelsen og fortsætter:

”Over tid skal vi hele vejen rundt fra webshop, hjemmeside, CRM-system og RPA. Vi skal blive bedre til at aktivere data, men vi skal bruge de rigtige data til de rigtige ting. Vi er meget opmærksomme på, at digitaliseringen skal styrke den personlige forbindelse til kunderne. Digitalisering handler om mennesker.”

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 9.872 mio i 2019 og er etableret i 32 lande med ca. 5.200 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2018 udgjorde det nordiske marked 43%, CEE/CIS 21% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 35% og andre markeder udgjorde 1% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, industri- og garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Mette Brøndum

Mette Brøndum

Director of Region West Europe, Group Management Salgsregion Vesteuropa +45 73 99 73 50
Heino Wolter Juhl

Heino Wolter Juhl

Adm. direktør, Lindab A/S +45 73 23 23 10

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.