Gå til indhold
Siden begyndelsen af ​​2017 har Lindab og RB Brückel haft et stærkt partnerskab. CEO Marcus Weiss er tilhænger af tagrender og profiler lavet af stål: "Jeg er fascineret af selve materialets robusthed og lethed på samme tid." Foto: Stephan Sieber.
Siden begyndelsen af ​​2017 har Lindab og RB Brückel haft et stærkt partnerskab. CEO Marcus Weiss er tilhænger af tagrender og profiler lavet af stål: "Jeg er fascineret af selve materialets robusthed og lethed på samme tid." Foto: Stephan Sieber.

Pressemeddelelse -

Succesfulde projekter med et stærkt partnerskab

Mens langt de fleste tagrender i Lindabs hjemland Sverige er fremstillet af miljøvenligt coatet stål, er denne type systemer stadig et nicheprodukt i Tyskland. To virksomheder har sat sig for at ændre dette: I starten af 2017 intensiverede Lindab, nordisk producent af byggekomponenter af stål, og RB Brückel, udbyder af tag- og facadesystemer med hjemsted i tyske Langgöns i delstaten Hessen, deres partnerskab.

"Jeg havde allerede kendskab til Lindab inden min tid hos RB Brückel, hvor jeg arbejdede for en svensk stålproducent," husker Marcus Weiss, som leder firmaet sammen med Robert Brückel. "På mine talrige rejser i Norden lagde jeg mærke til, at titanzink, som er traditionelt for tagrender i Tyskland, slet ikke var at finde her. Det skyldes det hårde klima." I stedet bruger man afvandingssystemer af stål, ligesom dem, som regionens markedsleder Lindab tilbyder. Det tog ikke lang tid at overbevise Marcus Weiss om fordelene: "Jeg var fascineret af materialets styrke og den nemme forarbejdning." Desuden var direktøren vild med de mange farver, tagrenderne kunne fås i. Derfor var det næsten en selvfølge for ham at optage Lindabs produkter i sortimentet.

Lindab tagrender monteret på vuggestue i Solms. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Lindab tagrender monteret på vuggestue i Solms. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Referencerne taler for sig selv

Via RB Brückel finder Lindab-produkterne vej hen til forskellige byggeprojekter, uanset om der er tale om nybyggeri eller sanering, bolig- eller erhvervsbyggeri. Et eksempel er opførelsen af en vuggestue i Solms, vest for byen Wetzlar. Her har tagdækkerfirmaet Rödel Konzept + Handwerk monteret i alt 84 lb.m. tagrender og faldstammer fra serien Lindab Rainline. De lange tagskæg, som måler op til 12 m, var særlig udfordrende i den forbindelse. Her viste stål sig at være særlig ideel, fordi dets temperaturbestandige længdeudvidelse er meget lav i forhold til andre materialer. Desuden gjorde det store farveudvalg det muligt at tilpasse tagrendernes udseende til stålpladerne på taget.

Med klik-systemet er det let at samle tagrenderne. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Med klik-systemet er det let at samle tagrenderne. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Kvalitet, der overbeviser

"Mange forarbejdningsvirksomheder forbinder – uretmæssigt – stål med korrosion og rustdannelse. Tyskland er meget konservativ, og mange kunder tøver med at bruge materialet," fortæller Marcus Weiss. "Vores erfaringer fra Norden har hjulpet med til, at materialet nu kommer helt til sin ret. Vi kan konstatere, at dem, som én gang har lært fordelene ved Lindabs løsninger at kende, igen vil montere de robuste produkter af lakeret stål." Desuden mener han, at også den brugervenlige forarbejdning via klik-systemet er en klar fordel. "Vores kunder beretter om en tidsbesparelse på op til 40 procent på grund af en montering, der udføres ved at klikke tagrenderne på og forbinde dem med færdige formdele," fortæller Marcus Weiss. Han tilføjer: "Vores kunder kommer jo fra mange forskellige brancher, og så er den nemme forarbejdning et rigtig godt argument."

Det er let at genkende en Lindab tagrende på tudstykket. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Det er let at genkende en Lindab tagrende på tudstykket. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Giv og tag

"I Tyskland foregår størstedelen af vores stærke distribution i Nordtyskland," siger Ralf Rexin, salgsleder for Tyskland hos Lindab. "Et sådant partnerskab styrker vores varemærkes kendskabsgrad i andre regioner." RB Brückel leverer primært til byggepladser i Hessen og de tilstødende delstater, nogle gange endda i hele EU. "Til gengæld hjælper anvendelsesteknikerne os altid videre, når vi står med et fagligt spørgsmål," siger Marcus Weiss. I fællesskab arrangerer de to virksomheden også messestande, blandt andet på BAUExpo Giessen. "Vi håber på at kunne fortsætte samarbejdet så succesfuldt i lang tid endnu," siger Ralf Rexin afslutningsvis.

Lindabs tagrender findes i mange farver og former. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Lindabs tagrender findes i mange farver og former. Foto: Rödel Konzept + Handwerk GmbH & Co. KG

Emner


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 9.872 mio i 2019 og er etableret i 32 lande med ca. 5.200 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2018 udgjorde det nordiske marked 43%, CEE/CIS 21% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 35% og andre markeder udgjorde 1% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, industri- og garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Heino Wolter Juhl

Heino Wolter Juhl

Adm. direktør, Lindab A/S +45 73 23 23 10

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.