Gå til indhold
Glade Lindab medarbejdere modtog certifikatet for at være blandt Danmarks Bedste Arbejdspladser i 2019
Glade Lindab medarbejdere modtog certifikatet for at være blandt Danmarks Bedste Arbejdspladser i 2019

Pressemeddelelse -

Medarbejderne hos Lindab sætter sammenhold på dagsordenen

Da Great Place to Work for nylig afslørede listen med landets bedste arbejdspladser, var Lindab igen at finde på listen. Det er, for tredje år i træk, resultatet af en målrettet indsats for at styrke kulturen og sammenholdet, og det er en opgave, som medarbejderne løser i fællesskab.

Med en placering på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser i kategorien mellemstore virksomheder var der god grund til glæde og stolthed hos Lindab. Hvert år offentliggør Great Place to Work en liste med landets bedste arbejdspladser, som prioriterer arbejdet med medarbejdertrivsel højt. Offentliggørelsen fandt sted til et stort anlagt arrangement i Cirkusbygningen i København.

”Vi er enormt glade for den store anerkendelse i at være med på listen blandt så mange virksomheder, der kæmper for at skabe gode arbejdspladser. Det er et kæmpe skulderklap til den indsats, som mine mange kollegaer yder i det daglige,” fortæller Mette Brøndum, administrerende direktør i Lindab.

Fokuseret indsats styrker sammenholdet

Som et direkte resultat af arbejdet og resultaterne fra sidste års Great Place to Work-certificering har Lindab gennem hele året haft fokus på at styrke sammenholdet i det daglige og i mødet med kunderne. Mens målet har været udstukket på forhånd, så er vejen til målet derimod helt op til medarbejderne i de enkelte afdelinger.

”Den gode arbejdsplads er et fælles ansvar. Derfor har det været op til de enkelte afdelinger at finde ud af, hvilke konkrete behov, de har, og hvad de kan gøre for at styrke sammenholdet. For nogle har det handlet om mere kommunikation, mens andre har været på afdelingsbesøg og er helt bogstaveligt kommet hinanden nærmere på tværs af organisationen,” fortæller Heino Juhl, marketing og HR-manager i Lindab.

Kulturen tiltrækker og fastholder arbejdskraft

En række brancher er udfordret af mangel på arbejdskraft, og byggebranchen er ingen undtagelse. Hos Lindab ser man en stærk kultur med tydelige værdier gennem hele organisationen som et af de vigtigste elementer i at kunne tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

”Du kan få samme opgaver i andre virksomheder. Det, der gør en virksomhed enestående, er kulturen. Derfor skal vi hele tiden arbejde med kulturen og sikre, at den kan rumme både nuværende og kommende medarbejdere. Hvordan udvikler vi os, så alle kan se sig selv i det? Det er det store spørgsmål, som vi i fællesskab forsøger at finde svaret på.” fortæller Heino Juhl og fortsætter:

”Ét vigtigt element i vores kultur er tillid. Vi stoler på hinandens kompetencer og har tillid til, at den enkelte medarbejder løser sine opgaver. Med frihed under ansvar får den enkelte en høj grad af fleksibilitet i det daglige, og det sætter mange stor pris på.”

Fælles beslutninger skaber stolthed

Den stærke virksomhedskultur kan ikke sættes på formel, men gennem arbejdet med Great Place to Work er det tæt på. Her foregår arbejdet meget systematisk med benchmarks, nedslagsområder og besvarelser fra medarbejderne, så udviklingen kan følges over tid.

”Vi kan se på medarbejdernes besvarelser, at mange er stolte over den måde Lindab bidrager til samfundet på. Det ser vi som en klar forbindelse til vores jubilæumsdonation, hvor medarbejderne besluttede, at beløbet skulle gå til Dansk Røde Kors for organisationens arbejde med Besøgstjenesten. Det øger både stolthed og sammenhold, når man gør ting i fællesskab.” fortæller Heino Juhl. 

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 9.326 mio i 2018 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2018 udgjorde det nordiske marked 45%, CEE/CIS 20% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 2% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, industri- og garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.