Gå til indhold
Huset Nyvang er udformet som en mini-landsby, der både huser plejehjemmets demensramte beboere og en daginstitution med små børn. Byggeriet blev hædret med prisen som Årets Sundhedsbyggeri 2017.
Huset Nyvang er udformet som en mini-landsby, der både huser plejehjemmets demensramte beboere og en daginstitution med små børn. Byggeriet blev hædret med prisen som Årets Sundhedsbyggeri 2017.

Pressemeddelelse -

Bæredygtige løsninger sikrer fremtidens plejehjem

Fremtidens plejehjem ligger i Randers og er nytænkende i både tanke og udførsel. Byggeriet er udført som en mini-landsby med plejehjem for demensramte ældre og daginstitution for små børn. Byggeriet er opført i langtidsholdbare materialer med lavt vedligehold, og Lindab har leveret en komplet tagløsning i stål.

Randers Kommune har opført fremtidens plejehjem. Huset Nyvang hedder byggeriet, der er blevet til ud fra idéen om, at generationer har noget at give til hinanden. Derfor er Huset Nyvang udformet som en mini-landsby, der både huser plejehjemmets demensramte beboere og en daginstitution med små børn.

Den nytænkende tilgang til både beboersammensætning og konstruktion har resulteret i prisen som Årets Sundhedsbyggeri 2017.

Stål vinder frem
Huset Nyvang er samtidig blandt et stigende antal byggerier, der opføres med en tagløsning i stål, som et både bæredygtigt og holdbart alternativ til tagpap og zinktag.

Til Huset Nyvang har Lindab leveret en komplet tagløsning bestående af blandt andet 5.500 kvadratmeter mat antracit kliktag, 500 kvadratmeter stålmetallic kliktag, gipsstål, ventilerede inddækninger og tagrender til hele byggeriet.

”Fordi det var et stort og komplekst projekt, gik vi bevidst efter en samarbejdspartner med den nødvendige størrelse og viden til at løse opgaven. Det har Lindab, og de er samtidig gode til at tage ansvar for opgaven og stå inde for enkelte løsninger. Hos Lindab har vi tillid til løsningerne og folkene bag,” fortæller Jacob Søholm, indehaver af XL-Byg Vorup.

På trods af byggeriets størrelse og kompleksitet var det dog ingen udfordring for PN Erhvervsbyg at færdiggøre monteringen til tiden.

”Byggeriet var vores debut med kliktag, og vi er meget positive. Kliktaget er nemt at arbejde med, og det var intet problem at montere på den projekterede tid,” fortæller Michael Jacobsen, projekt- og byggeleder hos PN Erhvervsbyggeri.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation:Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

René Jensen

René Jensen

Salgsdirektør, Lindab A/S Profil +45 73 99 73 61
Heino Wolter Juhl

Heino Wolter Juhl

Adm. direktør, Lindab A/S +45 73 23 23 10

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.