Gå til indhold
Kliktag kombinerer praktik og æstetik

Nyhed -

Kliktag kombinerer praktik og æstetik

Lang holdbarhed, nem montering, tidløs design, bæredygtige egenskaber og ikke mindst konkurrencedygtig pris. Argumenterne for at vælge kliktag er mange. Det har man fået øjnene op for i Tyskland, hvor valget i stigende grad falder på kliktag til både boliger og erhverv.

Det stiller store krav til både æstetik og logistik, når man bygger centralt i en trafikeret by. Det var også tilfældet for det nye og centralt placerede indkøbscenter Marien-Carrée i Neubrandenburg i Tyskland. For at sikre en hurtig montage og et flot visuelt udtryk for både besøgende og forbipasserende faldt valget på en kliktagsløsning fra Lindab.

Bygningen kombinerer to former for tag, hvortil kliktaget udgør en skrå tagflade, som spiller en afgørende rolle for byggeriet. Den skrå tagflade tillader nemlig forbipasserende en udsigt til den smukke Marienkirche, som er placeret bag forretningsejendommen.

Nem montering under vanskelige forhold

Montering af et skråt tag kunne nemt have voldt udfordringer, var det ikke for den smarte montering af Lindab Kliktag, hvor tagpladerne blot klikkes sammen uden brug af specialværktøj.

”Takket være den gode planlægning af montagen og den hurtige og sikre forarbejdning, kunne vi færdiggøre begge tagflader i løbet af halvanden uge,” fortæller Thomas Schröder fra Holger Schröder Dach- und Fassadenbau GmbH, som var ansvarlig for monteringen af taget.

Eftersom taget skulle lægges i vintermånederne, var valget af Lindab Kliktag specielt klogt. I modsætning til andre tage kan kliktaget nemlig monteres i temperaturer under ti grader celcius takket været stålets minimale udvidelse.

Kontrasten, der fuldender værket

Marien-Carrée er et nyt byggeri, som bærer præg af moderne arkitektur. Byggeriet prydes af en lys facade, som på dramatisk vis brydes af de sorte ståltagskanter, der passer til vinduerne, som til sammen skaber en smuk kontrast på bygningen.

Tagets stilfulde udseende fuldendes af rene linjer. Når tagpladerne klikkes sammen, bliver de få monteringsskruer nemlig skjult, hvilket sikrer et tidløst, moderne udtryk.

Thomas Schröder fortæller: ”Resultatet er meget ædelt og på niveau med en stående falsbeklædning i zink.”

Et holdbart og bæredygtigt valg

Kliktaget er kendt for sin lange holdbarhed. På Marien-Carrée sikrer en organisk topcoat, at stålprofilerne er modstandsdygtige overfor vind, regn og UV-stråling og derfor ikke tager skade eller mister farven.

Da stål kan smeltes om igen og igen uden at miste styrke, er der tale om et særdeles bæredygtigt materiale. Netop de bæredygtige evner gør Lindab Kliktag til et relevant valg for det moderne byggeri. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

René Jensen

René Jensen

Salgsdirektør, Lindab A/S Profil +45 73 99 73 61

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.