Gå til indhold
Lindab lancerer UltraLink, en unik, præcis og energibesparende måling af luftstrømme og temperatur i ventilationsanlæg.
Lindab lancerer UltraLink, en unik, præcis og energibesparende måling af luftstrømme og temperatur i ventilationsanlæg.

Pressemeddelelse -

Innovativt målesystem løfter ventilationsbranchen

Når det handler om ventilation, så gælder det altid om at effektivisere og optimere luftstrømmen, og her er et pålideligt og nøjagtigt målesystem alfa og omega. Virksomheden Lindab, der udvikler, producerer og forhandler produkter til ventilationsbranchen, lancerer nu en helt unik teknik til måling af luftstrømme og temperatur i ventilationsanlæg.

Gamle vaner løser ikke fremtidens udfordringer

Lindab har udviklet teknologien UltraLink, der er et målesystem baseret på ultralydsteknologi. Ultralyd er i sig selv ikke nyt, men at bruge det til målinger i ventilationssystemer er ikke set før.

”Vi arbejder målrettet med forskning og udvikling, så vi kan tilbyde vores kunder produkter, der er på forkant med fremtidens krav og udfordringer. Det kræver, at vi tænker ud af boksen og siger farvel til plejer og gamle vaner for at angribe problemerne fra en ny vinkel. Det er en del af den Good Thinking filosofi, som vi arbejder ud fra i hele Lindab koncernen,” fortæller Niels Mulvad, der er produktchef for Indoor Climate Solutions hos Lindab.

At bruge ultralyd til at måle luftstrømmene i ventilationssystemer løser den udfordring, der er med almindelig målesystemer. Traditionelle målesystemers enheder placeres indvendigt i kanalen. De påvirker luftstrømmen og opfanger skidt og støv, hvilket fører til trykfald og upræcise målinger. I praksis bliver trykfald kompenseret via en overdimensionering af ventilationssystemerne, og det koster både i et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv.

UltraLink måler luftstrømme og temperatur i ventilationssystemer via sensorer i kanalvæggen, og derfor får man præcise målinger med +/-5% nøjagtighed helt ned til 0.5 meter i sekundet.

En værdifuld løsning for alle led

UltraLink kommer i to udgaver. Monitor er en udgave med integreret display, mens Sensor er en udgave, der kan tilsluttes et løst display. Monitor med integreret display kan desuden kommunikere med et overordnet bygningsautomatiksystem.

Det resulterer både i mulighed for at selvdiagnosticere ventilationssystemet, ligesom det er let at præsentere måleresultaterne. I sidste ende, giver det markante fordele for alle led, lige fra brugerne og ejeren af en bygning til installatøren og vedligeholdelsespersonalet.

Den nøjagtige måling i kombination med nemmere håndtering og minimalt rengøringsbehov bidrager alt sammen til at sikre ventilationssystemets effektivitet gennem hele systemets levetid.

Yderligere informationer:

Niels Mulvad, produktchef for Indoor Climate Solutions hos Lindab, mail: niels.mulvad@lindab.com, tlf.: 73 23 21 03

Related links

Emner

Kategorier


Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.589 mio i 2015 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2015 udgjorde det nordiske marked 44%, CEE/CIS 19% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 4% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Produkter og løsninger

Ventilation
Kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation, opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter
Produkter og systemer af tyndpladestål. Tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer
Præfabrikerede systemer af stål. Komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Kontakt

Niels Mulvad

Niels Mulvad

Produktchef ICS, Lindab A/S Ventilation +45 73 23 21 03

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.