Gå til indhold
Skovvang er navnet på et kommende demenscentrum i Aarhus, som opføres ud fra den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer, når projektet står færdigt.
Skovvang er navnet på et kommende demenscentrum i Aarhus, som opføres ud fra den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer, når projektet står færdigt.

Pressemeddelelse -

Nyeste viden og intelligente løsninger danner rammerne om nyt demenscenter

Det nye Demenscentrum i Aarhus med navnet Skovvang er skabt med den nyeste demensfaglige viden og intelligente løsninger, der skal sikre beboerne fred og faste rammer. Blandt de intelligente løsninger er UltraLink fra Lindab, der sikrer at ventilationen både kan styres og serviceres helt trådløst uden forstyrrende indtrængen på beboernes værelser.

Flueben og plusser hele vejen rundt
I udbudsmaterialet var der budgetteret med et standard VAV-spjæld uden kommunikation, men da Wicotec Kirkebjerg gjorde bygherren opmærksom på fordelene ved et FTCU-spjæld med ModBus kommunikation i et CTS-system, faldt valget på UltraLink fra Lindab. I UltraLink FTCU erstattes konventionelle målekors med ultralydsmålinger, som hermed ikke samler støv og samtidig giver nøjagtige målinger selv ved lave lufthastigheder. Samtidig kan indregulering, justering og kontrol af luftmængderne foretages trådløst med Blue-Tooth teknologi via en app på telefonen.

”Anskaffelsesprisen er højere end for traditionelle VAV med målekors. Men til gengæld får man hurtigere indregulering, et forbedret arbejdsmiljø, et mere præcist regulerende ventilationssystem og en billigere drift med færre gener for beboerne i forbindelse med service. Det er et stort puslespil at vælge materialer til et komplekst byggeri, men med UltraLink er der flueben og plusser hele vejen rundt,” fortæller Jimi Lilleris Meyer fra Wicotec Kirkebjerg.

Det trådløse UltraLink kan betjenes fra centralt hold og erstatter konventionelle målekors med ultralydsmålinger, som ikke samler støv og samtidig giver nøjagtige målinger selv ved lave lufthastigheder.

Sparer knæ, krop og tid
I forhold til ergonomi og arbejdsmiljø kan tekniker Lars Bøgedahl fra Wicotec Kirkebjerg kun nikke til udtrykket ’plusser hele vejen rundt’.

”I indreguleringsfasen sparer man både knæ, krop og tid, når man ikke skal klatre op og ned ad en stige til 400 spjæld men kan stå med sin mobil og indregulere trådløst. Og i driftsfasen kan man servicere ude fra gangen uden brug af stige og uden at genere beboerne.”

I forhold til selve produktet UltraLink siger Lars Bøgedahl kort og godt.
”Jeg har arbejdet med VAV-spjæld i 25 år, og det er rart at se et spjæld, der holder, hvad det lover.”

Lytter og skaber værdi for os
Skovvang er et gennemarbejdet projekt ned til mindste detalje, og det stiller krav om et tæt samarbejde.

”Vi havde et rigtig godt samarbejde med Lindab, fordi de lyttede til vores ønsker og kom med løsninger. Vi kom med nogle forslag til ændringer i måden den tilhørende app viser informationer, og nogle uger senere fik vi en ny version, der levede op til vores ønsker,” fortæller Jimi Lilleris Meyer fra Wicotec Kirkebjerg og fastslår: ”Lindab har fokus på det, der skaber værdi for os.” 

Lars Bøgedahl, Wicotec Kirkebjerg

Lars Bøgedahl fra Wicotec Kirkebjerg

Jimi Lilleris Meye, Wicotec Kirkebjerg

Jimi Lilleris Meyer fra Wicotec Kirkebjerg

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 9.872 mio i 2019 og er etableret i 32 lande med ca. 5.200 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2018 udgjorde det nordiske marked 43%, CEE/CIS 21% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 35% og andre markeder udgjorde 1% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, industri- og garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Niels Mulvad

Niels Mulvad

Produktchef ICS, Lindab A/S Ventilation +45 73 23 21 03
Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.