Gå til indhold
En ny markedsanalyse fra byggebranchen viser, at personlig kontakt stadig er den foretrukne informationskilde til rådgivning og inspiration.
En ny markedsanalyse fra byggebranchen viser, at personlig kontakt stadig er den foretrukne informationskilde til rådgivning og inspiration.

Pressemeddelelse -

Personlig rådgivning trumfer digital informationssøgning

En ny digital virkelighed er ved at vende op og ned på det danske erhvervsliv. I byggebranchen vægter man imidlertid stadig personlig kontakt højest, når det kommer til rådgivning og informationssøgning.

Det viser en ny markedsanalyse fra byggebranchen, der også afslører, at indsigt, forretningsforståelse og personlig kontakt kommer i forreste række, når det kommer til valg af samarbejdspartnere.


Branchens behov er for vigtige til gætterier

Det viser resultaterne af en markedsanalyse, som Customer Agency netop har udarbejdet på vegne af Lindab. Undersøgelsen er foretaget blandt en lang række af landets trælaster samt tømrer- og entreprenørvirksomheder.

”Ikke to byggerier er ens, og hele branchen er enormt dynamisk med behov, der opstår og ændrer sig løbende. Vi mener, at branchens behov er for vigtige til gætterier, og derfor har vi gennemført denne analyse for at høre, hvad branchen har at sige,” siger administrerende direktør i Lindab, Mette Brøndum.


Personlig kontakt er stadig den foretrukne

Blandt analysens overraskende resultater er, at de adspurgte stadig primært anvender personlig kontakt frem for øvrige informationskilder som brochurer, kataloger, prislister og sociale medier. 64 procent af de adspurgte foretrækker direkte kontakt med en konsulent eller sælger som informationskilde.

Den personlige kontakt er imidlertid skarpt efterfulgt af brugen af hjemmesider, hvor 62 procent angiver, at de anvender hjemmesider til at finde de informationer, de mangler.
”Det overrasker måske nogle, at den personlige kontakt stadig er den foretrukne informationskanal, men man skal huske på, at det er et samspil mellem forskellige kilder, der tjener forskellige formål. Mange går på nettet og finder fakta om produkter, mens de bruger den personlige kontakt til konkret rådgivning. En hjemmeside kan ikke erstatte den målrettede rådgivning og inspiration en dygtig medarbejder kan give kunden,” pointerer Mette Brøndum.  


Leveringssikkerhed er blandt de største udfordringer

Markedsanalysen viser også, at 32 procent af de adspurgte vurderer leveringssikkerhed hos leverandører som værende blandt deres største udfordringer de kommende år.

Bekymringen om leveringssikkerheden kan man nikke genkendende til hos Lindab, der som en konsekvens heraf arbejder systematisk med at give kunderne tryghed for deres leveringer.

”I en verden, hvor flere og flere ting kan klares med et par klik med musen, giver det en helt anden tryghed, når man har indgået en aftale med en person, man har en relation til frem for et program. Det gælder især ved leverancer til byggeriet, hvor selv små forsinkelser kan koste dyrt. Vores mål er altid at møde kunden, hvor de er og give dem det, de har brug for. Uanset om det er personlig rådgivning, produktudvikling eller tryghed for leveringer,” siger Mette Brøndum.

Indsatsen fra Lindab kan da også mærkes hos kunderne, hvor 99 procent angiver, at de er enten tilfredse eller meget tilfredse med at have Lindab som leverandør.


Fakta om markedsanalysen: 

  • Analysen er iværksat af virksomheden Lindab, der er leverandør til byggebranchen.
  • Analysens formål bestod i at afdække en række parametre i forhold til salg, kommunikation og service i relation til valget af leverandører i byggeriet.
  • 1158 ud af 3230 adspurgte personer har besvaret undersøgelsen. Det svarer til lidt over 35 procent.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation:Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Heino Wolter Juhl

Heino Wolter Juhl

Adm. direktør, Lindab A/S +45 73 23 23 10

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.