Gå til indhold
I 2018 vil 16 helt store krydstogtskibe blive leveret til rederierne, og Lindab har været hoved-leverandør til de seks. Et typisk krydstogtskib skal bruge omkring 60 kilometer rør.
I 2018 vil 16 helt store krydstogtskibe blive leveret til rederierne, og Lindab har været hoved-leverandør til de seks. Et typisk krydstogtskib skal bruge omkring 60 kilometer rør.

Pressemeddelelse -

Lindab sikrer frisk luft på verdenshavene

Der går næsten ikke en dag, uden at et krydstogtskib lægger til i en dansk havn. Mens skibene bliver større og større, stiger også gæsternes krav til komfort ombord. Det kan mærkes hos Lindab, der leverer ventilationsløsninger til en række af de allerstørste krydstogtskibe.

Fra et støvet image som en ferieform for pensionister til en milliardindustri med millioner af rejsende. Krydstogter har gennemgået en forandring og er populære som aldrig før. Bare i år vil mere end 1 million turister gå i land i de danske havne som et stop på et krydstogt.

De største og mest moderne skibe har plads til helt op mod 10.000 gæster og medarbejdere, mens faciliteterne inkluderer alt fra biograf og bowling til swimmingpool og gourmetrestauranter. Komforten er i højsædet på de flydende luksushoteller, og det inkluderer naturligvis også indeklimaet.

”Krydstogtskibene er nemlig udstyret med skræddersyede ventilationsløsninger, der sikrer, at udsigten kan nydes fra et veltempereret og ventileret værelse, uanset om kursen er sat mod varmere himmelstrøg eller arktiske eventyr,” fortæller key account manager Michael Båring fra Lindab Marine.

60 kilometer rør til ét skib
Gennem de seneste 35 år har Lindab leveret ventilationsløsninger til marineindustrien heriblandt navy, cargo, offshore og selvfølgelig passagerskibe som færger og krydstogtskibe. På verdensplan bygges der i år 16 af de helt store krydstogtskibe, hvoraf Lindab har været hovedleverandør til de seks.

”Markedet er i voldsom vækst, og der findes nærmest ikke et værft i Europa, der ikke har ordrebogen fuld. Og det er hverken små skibe eller små kontrakter, der er tale om. Et enkelt skib skal måske bruge 60 kilometer rør, men fordi kontrakterne med værfterne som regel indebærer en hel serie af skibe og strækker sig over 4 til 5 år, så taler vi ordrer på op mod 500 kilometer rør,” fortæller Michael Båring.

Levering til tiden eller dagbøder i millionklassen
Det er ingen hemmelighed, at forsinkede eller aflyste leveringer er blandt ethvert byggeprojekts værste mareridt, og det er ikke anderledes i marineindustrien, hvor dagbøder i millionklassen ved forsinkelser ikke er et særsyn.

”Med produktionsfaciliteter i både Danmark, Tjekkiet og Sverige er vi tæt på værfterne, og det giver stor fleksibilitet i forhold til kundens levering. Hvis der mod forventning skulle opstå udfordringer i én afdeling, så kan de andre tage over og sikre, at kunden stadig får varen til tiden,” siger Michael Båring og fortsætter:

”Produktion tæt på værfterne giver samtidig en begrænset transport til gavn for miljøet. I Lindab kalder vi det Good Thinking, når ansvarlig produktion og god forretning går hånd i hånd,” fortæller Michael Båring.


Et typisk krydstogtskib i tal:

Til et 300 meter langt og 45 meter bredt skib, der vejer omkring 150.000 tons, kræver ventilationsløsningen:

-60.000 meter runde rør

-60.000 fittings

-4-5000 kabinebokse

-3-3500 lyddæmpere

-Produktion af skibet varer omkring et år

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation:Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35
Heino Wolter Juhl

Heino Wolter Juhl

Adm. direktør, Lindab A/S +45 73 23 23 10

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.