Gå til indhold
Lindabs produkter fremstilles af varmgalvaniseret, koldvalset stål, hvor overfladebelægningen påføres stålpladen i en 3-lags dobbeltsidet opbygning. Billedet her viser stål coils i forskellige farver.
Lindabs produkter fremstilles af varmgalvaniseret, koldvalset stål, hvor overfladebelægningen påføres stålpladen i en 3-lags dobbeltsidet opbygning. Billedet her viser stål coils i forskellige farver.

Pressemeddelelse -

Lindab er nu officiel GreenCoat® partner

Bæredygtighed og reduktion af miljøpåvirkninger er to forhold, som mange i byggebranchen er optaget af, og det er derfor med stor glæde, at Lindab nu er certificeret GreenCoat partner. Lindab har i flere år leveret bæredygtige overfladebehandlinger af stålprodukter fra SSAB men har nu modtaget det endegyldige bevis på, at virksomheden lever op til de højeste standarder.

Bæredygtighed er et punkt, som fylder mere og mere i byggeriet. Det gælder også hos Lindab, hvor man gennem en årrække har arbejdet på at skabe så bæredygtige og miljøvenlige produkter som muligt. Nu har virksomheden opnået en markant milepæl i form af en status som certificeret GreenCoat partner.

En milepæl at blive certificeret

“Det var en milepæl, da det for et par år siden lykkedes SSAB at fjerne betydelige dele af de fossile olier i coatingen, og vi er meget stolte over, at vi nu har opnået en milepæl ved at blive certificeret GreenCoat partner for vores løbende arbejde,” siger Lene Agger, der er udviklingsingeniør hos Lindab, og uddyber: ”Man bliver ikke sådan bare lige GreenCoat partner. Så det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan vinge den af.”

Hos SSAB glæder de sig også over samarbejdet.

”Vi har samarbejdet i mange år og ser certificeringen som en naturlig udvikling, når Lindab nu vil fokusere endnu mere på at tilbyde byggeindustrien bæredygtige tag- og facadeløsninger i GreenCoat stål fra SSAB,” siger Jan Meier, adm. direktør i SSAB.

Fra råolie til bæredygtigt rapsolie

Rent miljømæssigt er der stor forskel på at anvende den grønne raps i stedet for den sorte råolie, men også i selve processen med at hærde stålet giver rapsen en miljøfordel.

”I modsætning til fossil råolie fordamper rapsolien ikke i hærdningsovnen, og der bliver dermed frigjort mindre af den forurenende kuldioxid under hærdningsprocessen,” forklarer Lene Agger.

Overfladebehandling i topkvalitet

Når GreenCoat og raps overhovedet er interessant for Lindab, er det ud over det miljømæssige aspekt, naturligvis også fordi, at overfladebehandlingen med den bæredygtige raps lever op til de højeste standarder.

”Uanset om byggeprojektet handler om tagplader, nedløbsrør eller sandwichpaneler i coated stål kan bygherre og entreprenøren være sikker på at få et kvalitetsprodukt med en bedre glans og farvebestandighed end ved produktionsmetoden med råolie,” garanterer Lene Agger.

en bæredygtige raps lever op til de højeste standarder

Fortsat fokus på bæredygtighed

Lindab og Lene Agger er nu kommet i mål med at blive GreenCoat partner, men arbejdet med mere bæredygtigt byggeri stopper ikke her.

Vi arbejder til stadighed på at gøre produktionen og vores produkter mere bæredygtige og på at reducere miljøpåvirkningerne. Det er en meget spændende proces, for lige så snart vi er i mål et sted, kan vi kaste os over et andet område,” slutter Lene Agger. 

Vi arbejder til stadighed på at gøre produktionen og vores produkter mere bæredygtige og på at reducere miljøpåvirkningerne.

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 9.872 mio i 2019 og er etableret i 32 lande med ca. 5.200 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2018 udgjorde det nordiske marked 43%, CEE/CIS 21% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 35% og andre markeder udgjorde 1% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, industri- og garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Lene Agger

Lene Agger

Udviklingsingeniør Profil +45 73 99 73 32
René Jensen

René Jensen

Salgsdirektør, Lindab A/S Profil +45 73 99 73 61

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.