Gå til indhold
En verden af bæredygtige designmuligheder

Pressemeddelelse -

En verden af bæredygtige designmuligheder

At tænke miljørigtigt må aldrig være et kompromis. Lindab forener bæredygtighed, funktionalitet og æstetik og giver rådgivere en verden af designmuligheder.

Hos Lindab arbejder man på at forenkle byggeriet. Det sker ud fra Good Thinking filosofien, der indebærer, at man tager ansvar for at skabe en bæredygtig udvikling med produkter og tjenester, der effektiviserer byggeriet, forbedrer energieffektiviteten og reducerer ressourceforbruget. Udover at udvikle nogle af markedets mest bæredygtige porte, går form, funktion og finish også op i enhøjere enhed i en Lindab port.

Et væld af designmuligheder og funktioner

Med et væld af farver og en række forskellige overflader frigiver Lindab arkitekternes fantasi, så de ikke er begrænsede i deres løsninger. Udover en række standardfarver kan en port fra Lindab tones i alle regnbuens farver. Lindab porte fremstilles efter mål og skræddersys efterkundens konkrete behov, uanset om det er en industri-, landbrugs-, eller kontorbygning, en sportshal eller en bygning til serviceerhverv.

Projektleder Peder Lauridsen hos entreprenøren Jensen og Jensen har anvendt en Lindab portløsning på DIN forsynings administrationsbygning i Esbjerg. Bygningen er DGNB guld-certificeret og Peder Lauridsen fremhæver fleksibiliteten og samarbejdsvilligheden fra Lindabs side: ”Arkitekterne Friis og Moltke havde tegnet et byggeri for DIN Forsyning, som krævede nogle særlige tilpasninger af de porte, som skulle monteres. Både skinnesystemet, farven og selve portstørrelsen blev udviklet løbende under projektplanlægningen og var først klar til produktion kort tid før portene skulle monteres. I det tilfælde var vi afhængige af dygtige partnere hos Lindab.”

Bygbarhed og vedligehold i højsædet

Det må aldrig være atomvidenskab at montere eller betjene en port. Derfor er Lindabs porte udviklet, så de er lige til at gå til for håndværkere, port-montører og entreprenører, idet alle port-elementer er forberedt fra fabrikken, så de kan monteres med almindeligt værktøj.

Finn Vesterholm er tømrermester i Kolding og fortæller ”Fordelene ved Lindabs garageporteer jo, at det er nogle gode, isolerede porte, ogatde er nemme at montere. Det er sådan noget, der er vigtigt for os som håndværkere, at vi selv kan montere, så vi ikke skal have nogen til at montere for os.” Resultatet er hurtig, effektiv og sikker montage, der gøres endnu lettere takket være let-afkodelige monteringsvejledninger. Finn Vesterholm er også positivt overrasket over, hvor let, det er at vedligeholde en port fra Lindab: ”Vedligeholdelsen af portene er meget simpel, fordi der er smørehuller alle de steder, hvor der skal smøres, og ellers er det jo bare at vaske porten af i autoshampoo.”


Genanvendelige port-komponenter og EPD-certificering

Porte fra Lindab er skabt til at holde i mange år. Men selv når portene har udtjent deres funktion og skal afmonteres, betyder det ikke at de er udtjente. Hele 98% af port-elementerne er genanvendelige og indgår naturligt i den cirkulære økonomi. Derudover har Lindab udarbejdet en EPD, Environmental Product Declaration, der giver byggeriets parter dokumentation, når de bygger bæredygtigt i forhold til standarder som DGNB og BREEAM.


Det er således dokumenteret, at Lindabs porte er blandt markedets mest bæredygtige porte, hvad angår produktion, isoleringsevne og genanvendelse.

Læs mere om Lindabs portløsninger på www.lindabporte.dk

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 8.242 mio i 2017 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2017 udgjorde det nordiske marked 46%, CEE/CIS 18% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.