Gå til indhold
Flere af Lindabs produkter er EPD-certificerede, så de kan indgå i bæredygtige byggerier. Her ses eksempelvis Lindabs EPD-certificerede porte hos Din Forsyning i Esbjerg.
Flere af Lindabs produkter er EPD-certificerede, så de kan indgå i bæredygtige byggerier. Her ses eksempelvis Lindabs EPD-certificerede porte hos Din Forsyning i Esbjerg.

Pressemeddelelse -

Det skal være nemt at bygge bæredygtigt

I Danmark og Skandinavien er vi langt fremme, når det kommer til bæredygtigt byggeri. Men der er stadig lang vej igen. Hos Lindab, der er blandt landets førende leverandører til byggeriet, opfordrer man til en konstruktiv dialog om, hvordan fremtidens bæredygtige løsninger skal se ud.

Der hviler et særligt ansvar på producenter og leverandører i forhold til at skubbe byggeriets udvikling i en bæredygtig retning. Det mener leverandøren Lindab, der vil gøre det så nemt som muligt for arkitekter, bygherrer og fagfolk at bygge bæredygtigt.

”Lindab har en størrelse, der giver os mulighed for at tage ansvar og være med til at drive udviklingen i byggeriet i en mere bæredygtig retning. Det ansvar tager vi seriøst. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre det nemt for vores kunder at bygge bæredygtigt,” fortæller salgsdirektør Puk Spencer fra Lindab.

Godkendt til bæredygtighed

Blandt de konkrete tiltag, der skal gøre det nemmere at bygge bæredygtigt, er miljøvaredeklarationen eller EPD-certificering, af nogle af virksomhedens produkter.

”Vi har arbejdet internt med EPD-certificering og bæredygtige produkter i nogle år. Vores porte er eksempelvis miljøvaredeklarerede. Med certificeringen kan vores kunder være trygge ved, at portene lever op til kravene til DGNB-projekter og derfor kan bruges i bæredygtige byggerier,” siger Puk Spencer.

En EPD-certificering deklarerer bæredygtigheden for byggevarer ved at dokumentere ressourceforbruget for hele produktets livscyklus. Samtidig lægger Lindab vægt på, at deres produkter designes med bæredygtighed for øje, når det er muligt. Det gælder eksempelvis portene, der både er energibesparende og udleder halvt så meget røg ved brand som øvrige porte på markedet.

Udvikling er vi fælles om

Som en international koncern er Lindab tilstede i 32 lande, men virksomhedens rødder og tankegang er fortsat forankrede i Skandinavien og den nordiske omtanke for miljø, samfund og bæredygtighed.

”Bæredygtighed har en særlig betydning i Danmark og de nordiske lande, hvor mange føler et ansvar for miljøet og vores omgivelser. Det er tydeligt på lovgivningen på området, hvor vi er langt fremme i Norden, men vi mærker også en stigende efterspørgsel fra bygherrer, arkitekter og fagfolk, der selv ønsker at bygge bæredygtigt,” fortæller Puk Spencer og fortsætter:

”Som leverandør kan vi være med til at skubbe udviklingen i en mere bæredygtig retning, men vi kan ikke gøre det alene. Derfor opfordrer vi alle interesserede til at komme forbi vores stand på Building Green messen i november og indgå en dialog med os. Sammen kan vi definere, hvordan fremtidens bæredygtige løsninger skal se ud,” afslutter Puk Spencer fra Lindab.

Efterårets Building Green-messe foregår den 1. og 2. november i København, hvor det er muligt at møde Lindab og en lang række andre aktører inden for bæredygtigt byggeri.

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation:Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Puk Spencer

Puk Spencer

Salgsdirektør, Lindab A/S Ventilation +45 73 23 23 09

Relateret materiale

Relaterede events

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.