Gå til indhold
Rå og robust ramme til fremtidens arkitekter

Pressemeddelelse -

Rå og robust ramme til fremtidens arkitekter

Arkitektstuderende i Aarhus er nu flyttet ind i Danmarks første nyopførte arkitektskole. Bygningen er opført i en enkel og rå stil med synlige installationer, kanaler og ventilationsarmaturer. Udover rum til undervisning huser bygningens knap 10.000 m2 blandt andet et højteknologisk tømrerværksted og et bibliotek i hele bygningens højde. For at imødekomme bygningens særlige krav til ventilationen faldt valget derfor på en komplet ventilationsløsning fra Lindab.

New Aarch, som skolen hedder, er designet som en stor åben undervisningsbygning med højt til loftet, synlige installationer og rå beton. Her er både gulvtæpper og maling valgt fra, og den specielle, robuste æstetik kræver en ekstra indsats af såvel leverandører som håndværkere.

Synlig ventilation med loftsarmaturer for rumtilpasset luftflow og temperatur.

Synlige ventilationsrør snor sig
Novavent vandt tilbage i sommeren 2019 entreprisen på ventilation til uddannelsesinstitutionen, og direktør Brian Neve fortæller:

“Logistikken skal være helt på plads, for synlige ventilationsrør må ikke ligge og vente i regn og blæst på byggepladsen. Heldigvis var Lindab gearet til fleksibel levering, når vi havde brug for det. Alle detaljer skulle spille sammen, for at vi kunne aflevere et flot resultat, og derfor er jeg også utrolig stolt over den store ros, vi har fået for de markante ventilationsrør, der synligt snor sig gennem alle skolens rum.

Brian Neve, direktør, Novavent (tv) og Claus Kristiansen, salgsingeniør, Lindab (th)

Arkitektur med særlige krav
Bygningen indeholder et væld af forskellige rum og miljøer, lige fra et højteknologisk tømrerværksted til foredragssale, undervisningsområder og kontormiljøer. Og som noget helt særligt et bibliotek bygget i træ i hele husets etagehøjde.

“Med så mange forskellige miljøer, der alle har højt til loftet, faldt valget helt oplagt på Ultralink fra Lindab. Muligheden for bluetooth tilkobling til justering og service kommer virkelig til sin ret. Det er et unikt produkt, der matcher de specifikke krav, som skolens specielle arkitektur stiller,” forklarer Brian Neve.

UltraLink er en enhed til luftregulering, der giver stor målenøjagtighed og mulighed for indstilling og kontrol via bluetooth teknologi.

Cirkulære ventilationskanaler med lyddæmpere og UltraLink-enheder med mulighed for nem indstilling med bluetooth-teknologi.

Bidrager til læring
Brian Neve glæder sig over, at bygningens brugere er studerende, der arbejder inden for byggeriet.

“Jeg synes næsten, at huset bidrager til læring i sig selv, fordi alt er åbent og synligt. De studerende kan se, hvilken plads de funktionelle elementer som ventilationskanaler, skakte og teknikprodukter, der skal kunne serviceres, kræver i et byggeri. Her er intet pakket ind, og det er genialt,” slutter Brian Neve.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål.Lindab er en international koncern etableret i 24 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2020 en nettoomsætning på SEK 9,166 mio.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.