Gå til indhold
Ny Plafond XD integrerer fremragende indeklima med arkitektonisk udtryk

Pressemeddelelse -

Ny Plafond XD integrerer fremragende indeklima med arkitektonisk udtryk

Lindab lancerer Plafond XD – en aktiv kølebaffel, der kombinerer optimal indeklimaløsning med fleksibelt design, hvilket giver værdifulde muligheder til både arkitekter, installatører og ejendomsejere.

Den opgraderede version af Lindabs Plafond – Plafond XD – præsenterer et nyt og omfattende koncept med frithængende aktive kølebafler ved at adskille produktets tekniske del fra det synlige design. Denne modulære tilgang giver mulighed for enestående fleksibilitet, da kølekapaciteten er uafhængig af produktets foretrukne udseende. "Plafond XD er et ideelt valg, når man kombinerer arkitektonisk æstetik med bygningskrav og indeklimaløsning", siger Niels Mulvad, produktchef for ICS vandbaserede-løsninger hos Lindab.

Plafond XD kommer med syv forskellige ”inddæknings covers”, herunder fem nye designtyper udviklet i samarbejde med Klaus Nolting, industriel designer og grundlægger af ON3D tegnestue.

"Vores ambition var ikke kun at udvikle det bedst ydende produkt på markedet, men også at opfylde og overgå forventningerne om problemfri installation og arkitektonisk frihed", siger Niels Mulvad. "Vi er begejstrede for Klaus Noltings involvering i projektet, og hans ekspertise inden for både design og arkitektur var afgørende for designet og det endelige resultat af de forskellige inddæknings covers", siger han.

”Det har været en ære at arbejde sammen med Lindab i dette projekt. Der er en stærk arkitektonisk vilje til at løse synlig ventilation i bygninger, så vores udfordring var at udvide inddækningsdesignet af Plafond XD til ikke kun at være et dæksel, der skjuler et ventilationssystem, men som en integreret del af indretningen”, siger Klaus Nolting, industriel designer, og grundlægger/ejer af ON3D tegnestue.

”Visionen var at transformere den arkitektoniske bygningsstruktur udefra, ind i rummet. Det overordnede look, udtryksmåden og variationen i stilarter blev prioriteret, så de forskellige ”inddæknings covers” kunne enten indarbejdes som et klart arkitektonisk statement, smelte sammen med omgivelserne eller bruges som et sublimt komplement til indretningen”, siger Nolting.

Ud over det nye modulopbyggede koncept og coverdesign leveres Plafond XD også med flere tekniske opdateringer, såsom valgfri luftmængdejustering, høj primær luftstrøm, kundetilpasset køle- og varmekapacitet samt optimeret køle/varme batteriydelse. Produktet er Eurovent-certificeret og et godt valg til grønne bygningscertificeringer på grund af dets energieffektivitet, lave vægt og fleksibilitet. Som en speciel designløsning kan huller til sprinklere, højttalere og belysning forberedes og udføres på fabrikken efter ønske.

"Vi er stolte af at tilbyde fuld support til vores Plafond XD, ikke kun med vores ekspertise inden for forskellige løsninger, men også gennem vores omfattende udvalg af digitale værktøjer", siger Niels Mulvad. "LindQST med bl.a. Indoor Climate Designer og Vandprodukt-beregneren er alle pålidelige værktøjer til at beregne, konfigurere og optimere ydelser og indeklimaet. Til Plafond XD har vi også inkluderet et interaktivt inspirationsværktøj, så arkitekter og ejendomsejere kan teste og afprøve vores nye coverdesign i forskellige miljøer."

Related links

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 4.500 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2021 en nettoomsætning på SEK 9,166 mio.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35
Niels Mulvad

Niels Mulvad

Produktchef ICS, Lindab A/S Ventilation +45 73 23 21 03

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.