Gå til indhold
Mette Brøndum har 25 års jubilæum i Lindab
Mette Brøndum har 25 års jubilæum i Lindab

Pressemeddelelse -

Fra intern sælger til Vest-europa direktør

Mette Brøndum, der havde 25-års jubilæum hos Lindab 1. august, er et godt eksempel på, at Lindab også er en ”arbejdsplads med muligheder” for dem, der har lysten og talentet.

- Man kan vel sige, at jeg er butleren, der åbner døren til Lindab. Så kan samarbejdspartneren se, hvad vi har at tilbyde – så vi sammen kan få en bedre fremtid, siger Mette Brøndum, 58 år. Hun er Lindab-koncernens regionsdirektør for Vesteuropa med speciale i blandt andet opkøb/samarbejde med virksomheder, der matcher Lindabs produkter. På den måde skal hun sikre, at Lindab-koncernens vækst suppleres med såkaldte strategiske opkøb og får udvidet sine forretningsområder i såvel Danmark som England, Irland, Belgien og Holland, som er Lindabs Region Vest.

Er gået slag-i-slag

Det er 25 år siden at Mette kom til Lindab Profil i Jels som intern sælger med tømmerhandlere som primær kundegruppe. Siden er det gået slag-i-slag med stadig mere omfattende opgaver. For nu at sige det meget kort.

-Joh, det har været og er en forrygende rejse. Spændende med masser af udfordringer undervejs, fortæller Mette Brøndum. Hun er kontoruddannet, kom fra et job i Bramminge til Jels, og har i årenes løb uddannet sig i ledelse, strategi, samarbejde med mere.

Kædereaktions karrieren

Efter kort tids ansættelse blev hun intern salgschef hos Profil i Jels, produktchef indenfor stålplader, TopLine-tagplader, og tagrender. På et tidspunkt også indkøbsansvarlig for al intern handel med Lindab Profil i Sverige. Salgsansvarlig for det tyske marked og de eksterne sælgere fulgte og blev suppleret med ansvar for marketing. I 2010 blev hun salgsdirektør med ansvar for salg af porte, plader og dansk eksport. Året efter blev Mette Brøndum udnævnt til Business Unitmanager for Lindab Profil for Danmark, Tyskland og Holland. Den post havde hun i 2 år, hvor den blev udvidet til også at omfatte jobbet som administrerende direktør for ’One Lindab’, en sammensmeltning af Lindab Ventilation og Lindab Profil. 

Jeg kan li’ det

I maj 2021 overlod hun posten som administrerende direktør til Heino Juhl, og hun skulle nu ”kun” være regionsdirektør. Ud over at købe virksomheder op skulle hun også vurdere investeringer i de 8 store Lindab-fabrikker, der er i Danmark, England, Irland, Belgien og Holland. Et projekt, der handler om at udvikle den moderne fabrik. Det medfører, at Mette Brøndum er med i en del projektgrupper i Region Vest.

-Joh, det er meget - men jeg kan jo lide det. Det er processen omkring opkøb, partnerskab og samarbejde, der er så inspirerende og motiverende. Det er en proces med mange følelser, fordi den virksomhedsejer, jeg forhandler med, ofte er ham, der har grundlagt virksomheden. Så på en måde er det hans barn, han er ved at sælge. Og det skal man have stort respekt for. Han skal vide, at Lindab kun opkøber sunde virksomheder, og at vi ikke bare er en kapitalfond, der køber op for at ødelægge hans livsværk. Der kan være op til 50 møder forud for en handel. Og det er ikke altid, at møderne ender med en aftale. Min opgave er at etablere et samarbejde. Andre Lindab-folk kommer ind over, hvis vi når til, at der skal sættes pris på handlen, siger hun.

Ensom post

Selv om Mette Brøndum har en meget stor berøringsflade, er det et ensomt job at være direktør, medgiver hun. Derfor holder hun møder med sine landechefer, som er meget forskellige, og derfor supplerer hinanden godt. Der er plads til uformelle drøftelser, og regionsdirektøren holdes orienteret om bevægelser i markedet, og ønsker om investeringer. En af de store investeringer på næsten 35 millioner kr. sker hos Profil i Jels. Her skal der bygges nyt og produktionsprocesser automatiseres.

-Til nytår prøvede jeg at lave en årsplan for, hvad der var vigtigt at have fokus på i 2022. Og der er meget, så kalenderne fylder sig selv op, siger hun med en hjertelig latter.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål.Lindab er en international koncern etableret i 24 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2020 en nettoomsætning på SEK 9,166 mio.

Kontakt

Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.