Gå til indhold
Det krævede en stram proces og et tæt samarbejde, da CM Byg og Lindab producerede, leve-rede og monterede 5.500 kvadratmeter ståltag i Spangsbjerg Parken i Esbjerg på under fire måneder.
Det krævede en stram proces og et tæt samarbejde, da CM Byg og Lindab producerede, leve-rede og monterede 5.500 kvadratmeter ståltag i Spangsbjerg Parken i Esbjerg på under fire måneder.

Pressemeddelelse -

5.500 m2 nyt tag hviler på tæt samarbejde

Da CM Byg vandt opgaven med at udskifte 5.500 kvadratmeter tag i Spangsbjerg Parken i Esbjerg, bød entreprisen på en stram tidsplan og særlige materialekrav. Med en optimal proces og et tæt samarbejde mellem CM Byg og tagproducenten Lindab lykkedes det både at overholde tidsplanen og indfri forventningerne.

Da Esbjerg Almennyttige Boligselskab stod overfor at skulle udskifte taget i Spangsbjerg Parken, var opgaven en smule mere kompliceret end normalt. Taget, der skulle udskiftes, strakte sig over ikke mindre end 5.500 kvadratmeter fordelt på syv højhuse. Desuden havde arkitekten helt særlige materialekrav, og den fulde entreprise fra levering til montering skulle overholde en stram tidsplan.

”Udfordringen ved Spangsbjerg Parken var, at vi kun havde 14 uger til at udføre arbejdet fra start til slut. Det satte store krav til koordineringen mellem de forskellige aktører, fordi alt skulle gå op i en højere enhed,” fortæller Jesper Christensen, direktør i CM Byg, der stod for monteringen af det nye tag.

Samarbejde fra top til tag

Som tagleverandør til projektet faldt valget på tagproducenten Lindab, der tidligere har samarbejdet med CM Byg om andre projekter. Hos Lindab så man den korte tidsfrist som en spændende udfordring.

”5.500 kvadratmeter er ikke så lidt, når alt skal produceres på mål. Samtidig skulle der tages hensyn til 350 gennemføringer af aftrækningshætter, rør og meget andet. Det kan godt give nogle udfordringer, og det var et stort puslespil at få til at gå op,” siger Henning Kring, salgskonsulent hos Lindab og fortsætter:

”Vi vil gerne forenkle byggeriet til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere. Det gælder især, når tiden er knap og kravene store. Derfor satte vi os sammen med CM Byg og kom op med en plan for, hvordan det hele kunne lade sig gøre uden at gå på kompromis med deadline eller kvalitet.”

Etapebyggeri sikrer fast flow

Løsningen blev levering af byggematerialer i etaper, hvilket gjorde det muligt at overholde den korte tidsplan. Med løbende levering blev håndteringen af materialerne på selve byggepladsen samtidig mindre kompliceret.

”Hver 14. dag kom der en kranbil og løftede cirka 800 kvadratmeter materialer op til os på taget. Så havde vi alt, der skulle bruges til det tag. Ingenting i overskud, der skulle flyttes med videre til det næste højhus,” fortæller Jesper Christensen fra CM Byg.

Lever op til arkitektens krav

Det var ikke kun på grund af den fleksible levering, at valget af leverandør faldt på Lindab. Der var også særlige krav fra arkitektens side, der gjorde tagspecialistens Topline 40-ståltag til et oplagt valg.

”Det var et krav fra arkitekten, at taget skulle ligne teglsten. Og det skulle være matsort med en lav glansgrad. Det kunne Lindab leve op til med deres Topline 40, der med en lægteafstand på 40 centimeter har det helt rigtige teglstenslook,” fortæller Jesper Christensen.

Fakta om Topline 40 ståltag:

 • Giver et let tag med en vægt på kun 5 kg. per kvadratmeter mod teglstenens cirka 45 kg.
 • Faconklippet forkant giver en kant med et rigtigt teglstenslook.
 • Hjørneafklip, hvor pladerne samles, giver et mere ensartet tag.
 • Kernen i tagstensprofilet er en zinkbelagt stålplade, mens overfladen er belagt med en hårdfør, vind- og vejrbestandig behandling. Dette giver en stærk kombination, der opfylder alle krav.

  Yderligere oplysninger:

  Henning Kring, salgskonsulent, Lindab. Tlf.nr.: 2428 3863.

  René Jensen, salgschef byggekomponenter, Lindab. Tlf.nr.: 5180 0435.

  Jesper Christensen, direktør, CM Byg. Tlf.nr.: 2721 1115.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation:Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

René Jensen

René Jensen

Salgsdirektør, Lindab A/S Profil +45 73 99 73 61

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.