Gå til indhold
René Jensen, Salgschef hos Lindab, var den glade modtager af prisen
René Jensen, Salgschef hos Lindab, var den glade modtager af prisen

Nyhed -

Lindabs SolarRoof vinder Byggeriets Energipris 2020

SolarRoof modtager Byggeriets Energipris, der er en af Byggeriets Klimapriser, som blev uddelt af Danske Byggecentre d. 7. september i BLOX i København.

På arrangementet Byggeriets Klimapriser modtog Lindab Byggeriets Energipris for SolarRoof, der er et bæredygtigt stålkliktag med integrerede solceller. SolarRoof kombinerer mere end 60 års erfaring med forarbejdning af stål med årtiers udviklingsarbejde indenfor bæredygtige løsninger og den nyeste solcelle-teknologi.

Arrangementet blev afholdt på BLOX i København af Danske Byggecentre.

Arrangementet blev afholdt på BLOX i København af Danske Byggecentre.


Glæder sig over anerkendelsen af miljøindsatsen
Byggeriets Energipris uddeles af Danske Byggecentre og formålet er at fremme udviklingen af bæredygtige byggematerialer og hædre virksomheder, der har iværksat en klima-, energi- eller miljøstrategi.

Mette Brøndum er administrerende direktør i Lindab og glæder sig over den anerkendelse, som Byggeriets Energipris er udtryk for. ”Hos Lindab arbejder vi ud fra det, vi kalder Good Thinking, hvor vi løbende fokuserer på at udvikle smartere og mere bæredygtige produkter, der kombinerer bæredygtighed, funktionalitet og æstetik. Vi er stolte over at modtage Byggeriets Energipris, og ser det som et udtryk for, at fagfolk anerkender, at vi går den rigtige vej i vores bestræbelser på at skabe effektive og grønne produkter. I takt med at den grønne omstilling vinder frem, forudser vi en stor efterspørgsel efter SolarRoof i de kommende år,” udtaler Mette Brøndum.

Derudover takker Mette Brøndum alle Lindabs medarbejdere for deres daglige indsat for at forenkle byggeriet med grønne løsninger. ”Ligesom det gælder vores andre produkter, er SolarRoof resultatet af et tæt samarbejde mellem alle vores dygtige medarbejdere, der i det daglige udvikler, tænker kreativt og i det hele taget får tingene til ske. Uden dem vil vi ikke kunne udvikle bæredygtige produkter som SolarRoof, så en kæmpe tak for indsatsen til alle Lindabs medarbejdere i udvikling, produktion, teknisk support og salg – ikke mindst i denne meget usædvanlige situation som Coronakrisen har medført.”

 Forventningsfulde inden overrækkelsen. Salgsdirektør Puk Spencer, Salgschef René Jensen og Marketing Projektleder Louise Lindeskov.

Forventningsfulde inden overrækkelsen. Salgsdirektør Puk Spencer, Salgschef René Jensen og Marketing Projektleder Louise Lindeskov.


En del af det arkitektoniske udtryk
Sammen med vand- og vindenergi er solenergi en vedvarende og CO2-neutral energikilde. Hvis halvdelen af danske husstande fik solceller på taget, kunne solcellerne på en skyfri time dække Danmarks elforbrug, hvilket ville bringe os nærmere ambitionen om et CO2-neutralt Danmark. Miljømæssigt er der således et stort potentiale i at anvende solceller, men potentialet udnyttes langt fra i dag, hvor kun 15 % af det samlede elforbrug dækkes af solceller i de solrigeste timer. Når mange er tilbageholdende med at lade solceller dække deres energibehov, skyldes det blandt andet æstetikken, da solceller ofte fremstår som en tilføjelse, der ikke passer til husets arkitektoniske udtryk.

”Vi oplever, at mange arkitekter og husejere gerne vil anvende solceller på grund af deres energimæssige fordele, men at de samtidig er tilbageholdne af æstetiske hensyn. Når solceller eftermonteres på taget som selvstændige elementer, bliver de sjældent en integreret del af husets samlede design. SolarRoof er udviklet, så taget og solcellerne bliver en samlet løsning og en integreret del af det arkitektoniske udtryk,” fortæller Lene Agger, der er udviklingsingeniør hos Lindab.

Den vedvarende energiproduktion gør solcelletaget til en god forretning for både økonomien og miljøet. Afhængig af forholdene vil solcellerne være CO2-neutrale efter kun to års anvendelse og herefter spare miljøet for mere CO2, end det har kostet at producere.

Læs mere om SolarRoof her: www.lindabsolarroof.dk

Her ses alle vinderne af Byggeriet Klimapriser.

Her ses alle vinderne af Byggeriet Klimapriser.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Mette Brøndum

Mette Brøndum

Director of Region West Europe, Group Management Salgsregion Vesteuropa +45 73 99 73 50
René Jensen

René Jensen

Salgsdirektør, Lindab A/S Profil +45 73 99 73 61
Lene Agger

Lene Agger

Udviklingsingeniør Profil +45 73 99 73 32
Lone Villadsen

Lone Villadsen

Intern salgschef, Lindab A/S Profil + 45 73 99 73 15

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.