Gå til indhold
Der er nye krav til lukning af brandadskillelser. Lindab og Scandy Supply har indgået et samarbejde om passiv brandsikring.
Der er nye krav til lukning af brandadskillelser. Lindab og Scandy Supply har indgået et samarbejde om passiv brandsikring.

Nyhed -

Certificeret brandbeskyttelse i ventilationssystemer

Vi har brugt mange ressourcer på at teste vores løsninger, så vi kan dokumentere effekterne, udvikle produkterne og klargøre dem til installation. I dag kan vi derfor levere komplet certificeret brandbeskyttelse med høj sikkerhed og opfyldelse af alle krav.

De seneste år er kravene til kanalfabrikanterne blevet skærpet, og derfor er der i dag stort fokus på præ-accepterede løsninger ved brandadskillelse, fortæller Kent E. Ravn, produktchef for Fire & Smoke hos Lindab: ”Hos Lindab beskæftiger vi os med ventilation, og certificeret brandbeskyttelse er et fokusområde hos os i Lindab. Vi kan tilbyde brand og røgspjæld, røgkontrolspjæld, tilhørende styringer samt røgudsugningskanaler. Dette er med til at forhindre brand og røg i at spredes gennem kanalsystemet. Produkternes forenklede konstruktion gør montagen let uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er ved brandadskillelsen mellem vægge, at udfordringerne opstår, og det er vigtigt at have sikre og effektive løsninger. I dag er der meget opmærksomhed omkring indeklima og effektiv ventilation, så de mange ventilationskanaler skal være effektivt sikret i tilfælde af brand. Det kan vi hjælpe med i kraft af vores testede systemer.”

Samarbejde sikrer optimale løsninger

Lindab har indgået et samarbejde med Scandi Supply, som ifølge Kent E. Ravn er førende inden for passiv brandsikring. Sammen kan firmaerne levere løsninger til ventilationsgennemføringer og sikre lukninger omkring dem. ”Brandmodstanden skal opretholdes, når vægge og etagedæk brydes af installationsgennemføringer, og her har Scandi Supply og Lindab gode løsninger. Med de skærpede krav til den danske standard DS428:2019 er det afgørende, at man vælger de korrekte løsninger, og at ventilationsbranchen er opmærksomme på kravene,” siger han og tilføjer, at ventilationsgennemføringer skal udføres efter fabrikantens anvisninger, så alle krav og sikkerhedsanvisninger er overholdt.

I dag er der meget opmærksomhed omkring indeklima og effektiv ventilation, så de mange ventilationskanaler skal være effektivt sikret i tilfælde af brand, Kent E. Ravn, produktchef for Fire & Smoke hos Lindab.


Første system med Bluetooth og enkel opsætning samt styring

Med Lindab Fire System Pro får kunderne et simpelt og nemt system at installere med fuld brandbeskyttelse. Det bruger Kent E. Ravn meget tid på at tage rundt og undervise i. For det gælder om at redde liv og bygninger. ”Med dette system får man en master, et spjældmodul og en app til at designe og styre systemet. Med app’en kan man via Bluetooth styre op til 60 spjæld, og man slipper for at skulle op med stige i alle rum. Desuden kan man dokumentere brandsikringen med rumnummer. Det er det første system af sin art med styring via Bluetooth,”forklarer han og tilføjer, at Lindab er en del af Dansk Standards udvalg inden for ventilation med fokus på brandsikring af ventilationssystemer. Det er vigtigt for dem som kanalfabrikant at deltage i dette arbejde.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakt

Kent Ravn

Kent Ravn

Automatiktekniker, Lindab A/S Brand & Røg, Ventilation +45 73 23 23 94
Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.