Få vores nyheder på mail

Rutineret Lindab-kvinde ny formand for Dansk Ventilation

Pressemeddelelse   •   Okt 17, 2016 13:24 CEST

”Da jeg startede, var jeg den eneste kvindelige sælger på landevejene. Dér besluttede jeg mig for at vise branchen, at faglighed er vigtigere end køn,” fortæller brancheforeningen Dansk Ventilations nye formand Puk Spencer.

Gennem hele sin karriere har Puk Spencer arbejdet med ventilation. Som formand for brancheforeningen Dansk Ventilation er hendes ambition at fortsætte kampen for at sikre det gode indeklima i danskernes hverdag.

Ventilationsbranchen er et mandsdomineret univers, men det har dog aldrig gjort synderligt indtryk på den kvindelige salgsdirektør fra den børsnoterede, svenske Lindab-koncern.

Faglighed har intet køn

”Da jeg startede, var jeg den eneste kvindelige sælger på landevejene. Dér besluttede jeg mig for at vise branchen, at faglighed er vigtigere end køn,” fortæller Puk Spencer.

Puk Spencers karriere viser tydeligt, at det budskab ikke gik tabt på ventilationsbranchen. Det illustreres nu også af titlen som formand for Dansk Ventilation.

Puk Spencer blev uddannet VVS-ingeniør i 1984 og har arbejdet med projektering af ventilation lige siden. I 1993 startede hun som salgsingeniør hos Lindab, og lige fra begyndelsen var det variationen og udfordringerne med at finde den optimale løsning til ethvert byggeri, der tiltrak Puk.

”Der findes lige så mange løsninger, som der findes bygninger. For os består opgaven i at samarbejde med entreprenøren og finde frem til den helt rigtige løsning til netop det aktuelle byggeri,” fortæller Puk Spencer.

En branche i stor vækst

Brancheforeningen Dansk Ventilation, som Puk Spencer fremover står i spidsen for, har 40 medlemmer. Gennem de seneste ti år har foreningen arbejdet for at sætte ventilation og indeklima på dagsordenen herhjemme og i EU. Det sker blandt andet for at sikre, at byggereglementer stiller tilstrækkelige krav til kvaliteten af både løsninger og materialer.

”Vi har større vækst i ventilationsbranchen end resten af byggebranchen. Men hvor der er vækst, er der også et konstant behov for at sikre, at lovgivningen er opdateret og følger med udviklingen. Dér bidrager brancheorganisationer med at stille vigtig ekspertviden fra hele branchen til rådighed for lovgiverne,” fortæller Puk Spencer.

Hvis det står til Puk Spencer, er der da heller ingen tvivl om de næste 10 års ambitioner for Dansk Ventilation:

”Vi skal sørge for at holde momentum og kæmpe for det gode indeklima. Målinger viser, at dårligt indeklima påvirker medarbejderes effektivitet og i værste ende kan resultere i sygdom, ligesom elevernes indlæring i skolen falder. Et dårligt indeklima er dyrere end et ventilationsanlæg.”

Brancheforeningen Dansk Ventilation

-Består af 40 medlemmer, der alle producerer eller forhandler ventilationsløsninger og -produkter.

-Brancheforeningen har taget initiativ til og iværksat Rådet for Sundt Indeklima.

Yderligere oplysninger:

Puk Spencer, salgsdirektør Lindab A/S, tlf.nr.: 4017 2250

Mathias Høyer, Kragelund Kommunikation A/S, tlf.nr.: 8788 2034, mhk@kragelund-kommunikation.dk

Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.589 mio i 2015 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2015 udgjorde det nordiske marked 44%, CEE/CIS 19% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 4% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Produkter og løsninger

Ventilation
Kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation, opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter
Produkter og systemer af tyndpladestål. Tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer
Præfabrikerede systemer af stål. Komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.