Gå til indhold
Det er leverandørernes ansvar at begrænse besværlige arbejdsgange på byggepladsen. Det er udmeldingen fra Lindab, der arbejder systematisk med at skabe brugervenlige løsninger.
Det er leverandørernes ansvar at begrænse besværlige arbejdsgange på byggepladsen. Det er udmeldingen fra Lindab, der arbejder systematisk med at skabe brugervenlige løsninger.

Pressemeddelelse -

Godt design er nemt at arbejde med

Tidskrævende arbejdsgange er i byggeriet ikke kun kilde til frustration og besvær, men kan ligefrem være økonomisk belastende. Hos Lindab mener man, at der hviler et ansvar hos byggeriets leverandører om at skabe produkter, der er hurtige og nemme at arbejde med under alle vilkår.

Hver gang man som håndværker skal finde lim, lodeudstyr eller andre former for specialværktøj frem for at samle og montere eksempelvis tagrender, er det besværligt, tidskrævende og unødvendigt. Og ansvaret for de besværlige arbejdsgange, hviler hos leverandørerne.

Det er udmeldingen fra Lindab, som bestræber sig på at gøre livet nemmere for håndværkerne gennem design og produktudvikling.

”Under mantraet Good Thinking arbejder vi i Lindab målrettet med at forenkle byggeriet, og det gælder også, når det kommer til design og produktudvikling. Mange tænker design som ren æstetik, men design handler lige så meget om at skabe brugervenlige løsninger, der gør både montering og efterfølgende vedligeholdelse så nemt som muligt,” siger Lene Agger, der er udviklingschef hos Lindab.

Nem montering under alle omstændigheder

Den målrettede indsats hos Lindab har blandt andet resulteret i et klik-system til montering af virksomhedens ståltagrender uden brug af specialværktøj. Med klik-systemet forbedres og forenkles montering, og sparer dermed håndværkeren både tid og frustration.

”Hvis en tagrende er besværlig at montere eller udført i forkert materiale giver det unødige anstrengelser og ekstra omkostninger. Klik-systemet gør lim og lodning helt overflødigt, mens risikoen for fejl reduceres og arbejdstiden forkortes i al slags vejr,” uddyber Lene Agger.

En bæredygtig variant til ethvert behov

Både hos byggebranchen og private boligejere vægtes bæredygtighed i stigende grad, og med denne udvikling passer byggematerialer som ståltagrender perfekt ind i.

”I jagten på fremtidens nye bæredygtige løsninger, kan vi godt have tendens til at glemme de bæredygtige materialer, som vi allerede har. Stål kan genanvendes gang på gang uden at miste styrke og er derfor et meget attraktivt materiale for dem, der ønsker bæredygtige og holdbare produkter. Ståltagrender kræver ingen vedligeholdelse, når først de er sat op.” forklarer Lene Agger.

Emner

Kategorier


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 8.242 mio i 2017 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2017 udgjorde det nordiske marked 46%, CEE/CIS 18% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Kontakt

Lene Agger

Lene Agger

Udviklingsingeniør Profil +45 73 99 73 32
Thomas Skjøth Eriksen

Thomas Skjøth Eriksen

Pressekontakt Marketing Projektleder, Lindab A/S +45 73 99 73 35

Relateret materiale

Lindab er en international koncern som udvikler, fremstiller, markedsfører og distribuerer produkter og systemløsninger, til forenkling af byggeri og forbedring af indeklima.

Lindab er leverandør til byggebranchen. Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Vi producerer ventilationskanalsystemer, tilbehør og løsninger til ventilation og styring af indeklima, tagrender, tag- og vægbeklædning, garage- og industriporte samt stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner. Alle produkter er lavet af tyndpladestål. Lindab er en international koncern etableret i 20 lande med ca. 5.000 ansatte. I Danmark er der 525 medarbejdere. Koncernen havde i 2022 en nettoomsætning på SEK 12,366 mio.