Gå til indhold
Lindab lancerer to nye spjæld til MB-trykfordelingsboksen, som et alternativ til det populære Konus-spjæld. De nye spjæld er simplere end traditionelle spjæld og kan nemt tages i forbindelse med service og rengøring.
Lindab lancerer to nye spjæld til MB-trykfordelingsboksen, som et alternativ til det populære Konus-spjæld. De nye spjæld er simplere end traditionelle spjæld og kan nemt tages i forbindelse med service og rengøring.

Pressemeddelelse -

Et væld af spjæld giver øget fleksibilitet i byggeriet

Med lanceringen af helt nye spjældtyper sætter ventilationsspecialisten Lindab fokus på fleksibilitet i både produkt og byggeri. Samtidig udvides sortimentet af riste, og dermed mulighederne for at sammensætte lige netop den ventilationsløsning, der passer til det enkelte projekt.

Nødvendigheden af en ventilationsløsning for at opnå et godt indeklima står efterhånden klart for de fleste. Ventilationsanlæg udføres i mange varianter fra de helt simple til de højteknologiske

Valget af ventilationsløsning træffes ofte allerede ved projektering, men nogle gange viser den oprindelige løsning sig ikke at være den rette. At skifte fra én ventilationsløsning til en anden er kompliceret og kræver oftest, at man samtidig også udskifter trykfordelingsboksen og ændrer i kanalsystemet. Det vil Lindab gøre op med og lancerer derfor en række nye spjældtyper, der gør det nemt at tilpasse ventilationsløsningen uden at skulle ændre væsentlig i kanalopbygningen.

Simple spjæld giver plads til variation

Lindab lancerede i 2010 deres Konus-spjæld til MB-trykfordelingsboksen. På grund af spjældets evne til at regulere luft ved et højt tryk uden at støje, har spjældet været særdeles populært hos installatører. Nu byder Lindab på en ny og mere simpel type spjæld til MB-trykfordelingsboksen som alternativ til det avancerede Konus-spjæld.

”Nogle gange er det ikke nødvendigt med en spjældløsning i trykfordelingsboksen, der kan drosle et stort tryk i ventilationssystemet. Ønsker man derimod en minimal trykregulering i MB-boksen kommer de nye spjæld ind i billedet.Funktionelt er de simplere, men de har stadig høj kapacitet og et lavt støjniveau,”fortæller produktchef for Indoor Climate Solutions, Niels Mulvad fra Lindab.

Helt konkret er der tale om to nye, simplere spjæld. Ét spjæld til indblæsning, ét spjæld til udsugning. Sortimentet af spjældtyper til montering i MB-trykfordelingsboksen består nu af 5 forskellige spjældtyper og understøtter dermed Lindabs fokus på fleksibilitet i byggeriet. Alle spjældtyper kan derfor også nemt tages ud i forbindelse med service og rengøring af kanalsystemet.

Udvidet sortiment af riste

Det er ikke kun inden for spjæld, at Lindab lancerer nye produkter. Når det kommer til riste, satser producenten også på at forny og udvikle markedet.

”Lindabs ristesortiment har i mange år været det samme. Nu har vi en række helt nye riste, der imødekommer efterspørgslen på at dække nogle konkrete behov. Det gælder blandt andet riste, hvor man kan indsætte filtre, riste som har bedre adgangsmuligheder i forbindelse med service i kanalsystemet og riste udført i galvaniseret eller rustfri stål,” fortæller Niels Mulvad.

Lindab har de seneste år opgraderet produktionsfaciliteterne med fabrikker, der specialiserer sig i fremstilling af stål- og aluminiumsriste til ventilationsanlæg. Med de nye fabrikker udvider og fornyer Lindab sortimentet af ventilationsløsninger.

Yderligere oplysninger:

Niels Mulvad, produktchef for Indoor Climate Solutions hos Lindab. Tlf.: 7323 2103 eller niels.mulvad@lindab.com

Related links

Emner

Tags


Om Lindab

Lindabs produkter og løsninger er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.849 mio i 2016 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2016 udgjorde det nordiske marked 47%, CEE/CIS 17% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 3% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Lindabs produkter og løsninger

Ventilation: Vi producerer kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation samt opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter: Alle vores produkter og systemer er af tyndpladestål. Vi producerer tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer: Systemerne er præfabrikerede i stål. Vi producerer komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Good Thinking

Hos Lindab er Good Thinking en filosofi, der styrer os i alt vi gør. Vi arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtige bygninger. Vi stræber efter at designe brugervenlige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængelighed. Vi forsøger hele tiden at optimere vores virksomhed så vi kan reducere vores aftryk på miljøet og klimaet. Det gør vi ved at udvikle nye metoder til produktion af vores produkter og løsninger med brug af et minimum af energi og naturlige ressourcer og derved mindske de negative konsekvenser for miljøet. Vi anvender stål i vores produktion og stål er et af få materialer, der kan genanvendes et uendeligt antal gange, uden at dets egenskaber går tabt. Det medfører et lavere CO2-udslip i naturen og et mindre energispild.

Pressekontakt

Niels Mulvad

Niels Mulvad

Produktchef, Lindab A/S Indoor Climate Solutions +45 73 23 21 03

Relateret materiale