Få vores nyheder på mail

Danmark søsætter ambitiøs strategi med fokus på komplette løsninger og innovation.

Pressemeddelelse   •   Jul 14, 2016 13:17 CEST

Den administrerende direktør i Lindab A/S, Mette Brøndum, har ud over Danmark også ansvar for markederne i Storbritannien, Irland, Belgien og Holland.

”Lindabs nye strategi betyder, at vi fremover vil fokusere endnu mere på at kunne levere komplette løsninger indenfor såvel ventilation, byggekomponenter og porte,” siger adm. direktør for Lindab A/S i Danmark, Mette Brøndum, der ud over Danmark også har ansvar for markederne i Storbritannien, Irland, Belgien og Holland.

Fokus på at sælge komplette løsninger sideløbende med at sælge kvalitetskomponenter stiller nye krav til måden, Lindab producerer og tilgår markedet på. Derfor skal de interne processer hele tiden optimeres, eksempelvis via Lean, så produktivitet og dermed konkurrenceevne øges.

Udvidet produktportefølje og ansættelser

For at Lindab kan tilbyde kunderne bredere produktpakker og mere komplette løsninger end i dag, kræves det at produktporteføljen udvides. Det er en væsentlig del af Lindab koncernens samlede strategi frem mod 2020, bekræfter Mette Brøndum.

Inden for de seneste 18-24 måneder har Lindab desuden ansat 25-30 nye medarbejdere hvert halve år. Fabrikken i Haderslev kører i øjeblikket med treholdsskift. Mette Brøndum tør ikke sætte tal på, hvor mange nye medarbejdere der skal ansættes frem mod 2020.

”For vi vil effektivisere produktionen blandt andet ved at investere i robotter. Men vi får helt sikkert brug for flere ansatte for at gennemføre den nye strategi,” forudser hun.

Innovation viser vej

Mette Brøndum har desuden en ambition om at skabe en helt ny innovationskultur i Lindab. Det skal blandt andet ske ved at tiltrække helt nye medarbejderprofiler på alle niveauer. Hun vil gerne have en så bredt sammensat stab som muligt.

”Det gælder både køn, alder samt etnisk og kulturel baggrund. Hvis medarbejderen har den rigtige profil, så er det ligegyldigt, hvilken hudfarve han eller hun har. Men samtidig er det helt afgørende, at vi passer godt på den gamle kultur i Lindab – det vil sige de medarbejdere og de kerneværdier, vi har i dag,” understreger hun.

Åbne direktionsmøder

Innovation og medarbejdere er to af de i alt fem initiativområder, som tilsammen skal drive den nye strategi. De tre øvrige områder er Market Exellence, Efficient Avaliability og Solutions. En vigtig brik i den plan er de medarbejdere, som er udnævnt til strategiambassadører. Det er Lindab-medarbejdere på alle niveauer og derfor ikke nødvendigvis ledere.

Strategiambassadørerne repræsenterer Lindab A/S bredt i Danmark. De er samtidig ledelsens talerør ned i organisationen og omvendt. Derfor har de eksempelvis altid adgang til direktions-møderne, så de kan være med til at sikre, at alle 470 medarbejdere forstår den nye strategi.

”Ingen virksomhed er bedre end sine medarbejdere. Derfor er det vigtigt, at der ikke er nogen mystik om den nye strategi, så alle trækker i samme retning, for at vi kan nå vore mål. Men medarbejderne skal ikke kun eksekvere strategien. De er også meget velkomne til at bidrage med forslag til at forbedre den strategi, ledelsen har udtænkt,” slutter Mette Brøndum.

Fakta

  • Lindab A/S er en international koncern med hovedsæde i Haderslev, som udvikler, fremstiller og markedsfører produkter i tyndpladestål og systemløsningen inden for forretningsområderne ventilation og byggekomponenter.
  • En fjerdedel af omsætningen hentes hjem fra eksport, mens resten kommer fra det danske marked. Ud over porte til Norge og Sverige eksporterer Lindab ventilationsprodukter til hele Europa.
  • Det danske selskab indgår i den børsnoterede svenske Lindab-koncern, som omsætter for over 6 mia. kr. og beskæftiger 5100 medarbejdere i 32 lande. I 2015 købte Lindab fabrikker i Slovenien, Frankrig og Italien for at få produkter på hylden, som koncernen ikke havde i forvejen.
  • Fundamentet for den nye strategi blev lagt allerede i 2013, da Lindab samlede sine to danske divisioner Profil og Ventilation i én fokuseret salgsorganisation. Sammenlægningen har styrket Lindab, fordi koncernen kan servicere sine kunder langt bedre end tidligere. Desuden blev produktionen i Sønderjylland lagt ud i en særskilt organisation med et fælles ansvar for Profil-fabrikken i Jels og Ventilations-fabrikken i Haderslev, der ligger tæt på hinanden.

Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Mette Brøndum, tlf. 40 10 44 88 (mobil) og 73 99 73 50

Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.589 mio i 2015 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2015 udgjorde det nordiske marked 44%, CEE/CIS 19% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 4% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Produkter og løsninger

Ventilation
Kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation, opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter
Produkter og systemer af tyndpladestål. Tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer

Præfabrikerede systemer af stål. Komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.