Få vores nyheder på mail

Skræddersyede løsninger skal booste byggebranchens onlinesalg

Pressemeddelelse   •   Maj 30, 2016 13:11 CEST

Lindab er en af de leverandører til byggebranchen, som har formået at omstille sig i takt med den digitale udvikling. Næsten 30 procent af virksomhedens salg sker i dag online.

De fleste danske virksomheder har indset, at der er store muligheder i at flytte salg fra fysiske butikker til onlinekanaler. Dette gør sig dog ikke gældende i byggebranchen, hvor det store potentiale får lov at forblive uindfriet. Ifølge Dansk Industri omsætter lidt over hver fjerde danske virksomhed ved e-business, mens byggebranchen halter langt bagefter med kun hver tiende virksomhed.

”Generelt er der stor tilbageholdenhed med at handle på nettet i byggebranchen. Der er dog flere virksomheder, der har indset, at vi som branche ikke kan blive ved med at holde fast i fortiden,” fortæller marketingchef i Lindab, Johan Rasmussen.

Skræddersyede løsninger flytter branchen

Lindab, der leverer byggekomponenter og ventilationsløsninger til industrien, er en af de virksomheder, der har erkendt både potentialet og behovet for velfungerende onlineløsninger til byggebranchen.

”Byggebranchen kommer ikke uden om digitalisering og e-business, og vi vil være med helt i front. Vores ambitioner på området er tårnhøje, og vi arbejder målrettet på at tilbyde vores kunder en komplet online service,” fortæller Hans Christian Rebling, der er webshopansvarlig hos Lindab

Virksomheden valgte derfor sidste år at udvikle en ny løsning, som er tilpasset kundernes arbejdsprocesser og er skarpt målrettet mod behovet i B2B-segmentet. Og netop det at skræddersy webshoppen specifikt til byggebranchen har vist sig at være midlet til at rykke kunderne online.

”Med vores nye webshop kan vi mærke, at vi er med til at rykke ved opfattelsen og holdningen til IT i branchen. Mange af vores kunder kan se fordelene i vores onlineløsning og bruger nu flittigt webshoppen,” fortæller Hans Christian Rebling, der er webshopansvarlig hos Lindab.

Potentialer og ambitioner er enorme

Lindab har oplevet stor fremgang i e-handlen, og andelen af onlinehandler udgør nu over en fjerdel af virksomhedens samlede salg. Og ambitionerne bliver kun større hos virksomheden, der har sat et mål om, at 30 procent af den samlede omsætning skal komme fra onlinesalg inden årets udgang.

Det er ikke kun i Danmark, der er fokus på at flytte handlen online. Med den store succes, der har været med den danske webshop, har Lindab koncernen nu planer om udvidelser på flere af sine udenlandske markeder og kan snart tilbyde endnu flere kunder muligheden for at handle online.

”Lindab Koncernen har på nuværende tidspunkt webshops i en del lande, og der er planer om at udvide endnu mere og åbne webshops i Belgien, Italien, Frankrig og Schweiz her i 2016,” fortæller Johan Rasmussen.

Yderligere informationer

Johan Rasmussen, marketingchef i Lindab, mail: johr@lindab.dk, tlf.: 73 23 23 10.

Produkterne er kendetegnende ved deres høje kvalitet, enkle at montere, energieffektive, miljøvenlige samt at de leveres med et højt niveau af service. Alt dette øger kundeværdien.

Koncernen havde en nettoomsætning på SEK 7.589 mio i 2015 og er etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. Hovedmarkedet er erhvervsbyggeri som tegner sig for 80% af omsætningen, mens privatkunder tegner sig for 20% af omsætningen. I løbet af 2015 udgjorde det nordiske marked 44%, CEE/CIS 19% (Central- og Østeuropa samt andre tidligere sovjetrepublikker), Vesteuropa 33% og andre markeder udgjorde 4% af det samlede salg.

Aktien er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB).

Produkter og løsninger

Ventilation
Kanalsystemer med tilbehør og løsninger til ventilation, opvarmning og køling til styring af indeklima.

Byggekomponenter
Produkter og systemer af tyndpladestål. Tagrender, tag- og vægbeklædning, garageporte og stålprofiler til væg-, tag- og bjælkekonstruktioner.

Byggesystemer

Præfabrikerede systemer af stål. Komplette byggeløsninger som omfatter ydervægge med hovedstruktur, vægge, tage og tilbehør.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar

Ved at indsende kommentaren accepterer du, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Mynewsdesks privatlivspolitik.